Hub

Official abbreviation: HUB

Constructed in 1892
Additions built in 1944, 2008

Building Supervisor
Building Open Hours
These don't reflect business hours for offices within the building; see office websites for business hours.
MonTueWedThuFriSatSun
7 AM - 4 PM7 AM - 4 PM7 AM - 4 PM7 AM - 4 PM7 AM - 4 PMClosedClosed
Location
605 MORRILL RD
AMES, IA 50011-2100
Latitude: 42.02721
Longitude: -93.64855

3D SketchUp Model from the Trimble Warehouse
Services / Maintenance / Projects

Subscribe to our customer notifications to be informed of planned outages before they occur.

Dumpster collection by Campus Services
  • Monday: between 7:30 AM and 9:30 AM
  • Tuesday: between 7:30 AM and 9:30 AM
  • Wednesday: between 7:30 AM and 9:30 AM
  • Thursday: between 7:30 AM and 9:30 AM
  • Friday: between 7:30 AM and 9:30 AM
History

In 1892, the Hub was built to fulfill the need for a college bookstore, post office, and waiting room for the Ames and College Railway, which had started a year previous. It was commonly called the "Dinkey Station" during the years it served as a depot for the steam railway that ran between downtown Ames and Iowa State College. When the steam railway was replaced with an electric streetcar in 1907, the building was moved further north, away from Beardshear, to its present location. In 1920, an addition was built on the north side to increase space for the bookstore and post office. It was in the 1920's that a group of men, the "Sunshine Club", would assemble on the steps during sunny days for girlwatching and heavy discussion.

In 1946, another building was moved and attached to the west side, and in 1953 the east wing was built. The bookstore moved to the Memorial Union in 1958, and the post office moved out ten years later. In 1959, the building officially became "the Hub" when vending services were added. During the next 20 years, a copy center, ticket office, and the University Traffic Office moved into the Hub. By 1983, the traffic office and ticket office relocated, and the outdoor seating area to the west was built.

The building has continued to change and adapt since then based on the ever-changing needs of campus.